Kategori:
Youtube Kanal Profil Linki Alma

Youtube'da eskiden kanal sistemi yokken bir profille sadece bir yere videolarımızı yükleyebiliyorduk ve Youtube profilimiz linkimiz şu şekil görünüyordu http://www.youtube.com/isakoc gibi. Daha sonra Youtube'ye kanal özelliği geldi ve bu sayede tek bir profilden farklı amaçlar altında istediğimiz kadar kanal oluşturarak videolarımızı dilediğimiz kanalda görünecek şekilde yükleyebilmeye başladık. Fakat kanallar da Youtube profil linkleri aşağıdaki gibi karmaşık hallerde görünmekte. Bu hem takipçileriniz açısından cazip görünmüyor hem de kanalı kullandığınız ürün için prestij kaybına neden oluyor.

http://www.youtube.com/channel/UCNF1ZgxjK57x2_BRBaYoXBw

Youtube kanallarında profil linki alma imkanı yok mu?


Var tabiki. Dilediğiniz kanal için boşta dilediğiniz kanal profil linkini alabilirsiniz. Böylece kanalınız yukarıdaki karmaşık URL görüntüsünden kurtulup http://www.youtube.com/KANALADI şeklinde hoş bir görüntüye kavuşacaktır.

Youtube kanal profil linki nasıl alınır?


1 - Birinci adımda öncelikle Youtube'da oturum açın, eğer oturumunuz açıksa daha önceden oluşturduğunuz kanalınıza geçip yapın ve Youtube gelişmiş hesap ayarları linkine tıklayarak kanalın gelişmiş hesap ayarları sayfasına gidin.

Youtube kanal değiştirme

2 - Açılan Youtube gelişmiş hesap ayarları sayfasın da üst tarafta kanal ayarları kısmını göreceksiniz. Hemen altında aşağıdaki resimdeki gibi kanalınızın hali hazırda var olan URL görünümünü göreceksiniz. URL'nin yanında Özel URL oluştur linki mevcut, bu linke tıklayın.

Youtube kanal ayarları özel URL oluştur

3 - Kanalınız için Özel URL oluşturma sayfasına geleceksiniz. Burada "Özel kanal URL'si oluşturma" kutusuna başkasının kullanmadığı bir URL adresi girip Kanal URL'si oluştur butonuna tıklayınız. Ardından Youtube kanalınız için http://www.youtube.com/KANALADI şeklinde benzersiz bir özel görünümlü URL'nize sahip olun.

Youtube kanal özel URL oluşturma

 

Youtube'da ilk defa kaydolduğunuz da oluşturduğunuz profilinizin URL'sini maalesef değiştiremiyorsunuz. Ayrıca Youtube hesabınızı oluştururken profiliniz için bir tane Özel profil URL'si zaten seçmiş durumdasınız. Youtube profilinizin aşağıdaki gibi eski kullanıcı adınızla ilişkilendirilmiş bir URL'si zaten vardır:

http://www.youtube.com/user/KULLANICIADI

Önemli Not!: Kanalınıza özel bir URL verildikten sonra bu URL tekrar değiştirilemez. O yüzden bu seçimi yapmadan önce kanalınıza vermek istediğiniz URL adını iyi düşünüp dikkatli seçim yapın! Aksi takdirde bu URL'yi tekrar değiştirmek istediğinizde değiştiremeyeceksiniz. Tabi Google ileride bir kural değişikliği yaparmı bilmek ama genede işi şansa bırakmayın. Ayrıca Google bu nokta da çok katıdır. Yıllar önce (sanırım 2008) kapattığı Youtube hesabımı ne kadar ısrar etsem de halen açtıramadım. Oradaki profil linkini dahi başka yerde kullanma amaçlı vermiyor bile.

Güncelleme


Uygunluk gereksinimleri


Eskiden çok rahat alınanbilen Youtube profil linkleri artık bazı şartlar ile alınması zorlaştırılmış durumda arkadaşlar. Kanalınıza özel bir URL almak için hesabınızın iyi durumda olması ve başka birkaç gereksinimi daha karşılaması gerekir:

  • 100 veya daha fazla abonesi olmalıdır

  • Kanal en az 30 günlük olmalıdır

  • Kanal bir fotoğrafı kanal simgesi olarak yüklemiş olmalıdır

  • Kanal bir kanal resmi yüklemiş olmalıdır

  • Resmi web sayfanızı kanalınıza ya da +Sayfanıza bağlayıp doğrulayarak da özel bir URL almaya hak kazanabilirsiniz.


Youtube özel kanal linki nasıl alınır videosunu izleyin







Görsel kaynak: https://dribbble.com/shots/874018-Vlogger-Business-Card