Kategori:
İnternet sitesi kurmak artık işi teknoloji firması olsun, tarım firması olsun her firmanın yapması gereken bir girişimdir. İlla bir web sitesi olması için teknoloji firması olmanıza gerek yok. İnternet sitesi kurmak ise öncelikle bir domain (alan adı), bir de hosting (sitenizin barınma alanı) gerektirir. Sitenizi kurmadan önce muhakkak güzel bir alan adını seçmenize ve iyi, kaliteli bir web hosting firmasını belirlemenize ihtiyaç vardır.

Alan Adının (Domain) Önemi:


Alan adı, sizin yapmak istediğiniz işe en uygun kelimeleri içeren ve kolay akıl da kalan kelime ya da kelimelerden oluşması gerekmektedir. İlla şirket adınız olmak zorun da değildir. İnternette popüler olmuş, yüksek cirolar kazanan firmaların domainlerini incelediğiniz de büyük kısmının şirket alan adı ile değil yaptığı işe hitap eden alan adlarını seçmelerinden dolayıdır.

Örneğin; Yeşilırmak Motor, 1997 yılın da kurulmuş eski bir motosiklet servis ve yedek parça hizmeti veren firmalardandır. 2013 yılına kadar bir lokal dükkana sahip tamirhaneden hizmet vererek ancak bulunduğu yer ve birkaç çevre ilçesine hizmet verebilmekte iken daha iyi kazançlar elde edebilmek için, tüm Türkiye'ye motosiklet yedek parçası satabilmek için 2013 yılında internetten hizmet vermeye karar verdi.

Firma, internetten yedek parça satabilmek için firma adını içeren bir alan adı ile işe başlamış olsaydı, başladığı yerden ancak bir kaç adım ileriye gidebilecekti. Onun yerine herkese hitap eden, akıl da kalan bir isim olan ve tam motosiklet sektörüne hitap eden alan adı olan motosikletparcalari.com.tr alan adını seçerek alanın da Türkiye'nin sayılı firmalarından birisi haline geldi. Buradaki başarısı %50 firma kalitesi, %50 alan adının insanlara hitap ettiği, arama motorların da avantaj sağladığı, bulması rahat, akıl da kalması kolay olmasına bağlı. Bu yüzden sizler de öncelikle site kurarken tam sizin işinize hitap eden alan adını seçmeniz gerekmekte.

Alan adın da diğer önemli husus ise, alan adınızın uzantısını seçmek. Sektör de insanların bildiği sadece 3 adet alan adı uzantısı mevcut.

  1. siteniz.com - En önemlisidir, muhakkak isim seçerken bu uzantıyı tercih ediniz.

  2. siteniz.com.tr - Eğer .com dolu ise son çare olarak insanların ikinci en bildiği uzantıdır.

  3. siteniz.net - Eğer diğer 2 alan adı dolu ise, alan adının doğrudan sitenizi yukarı çıkaracak kelimeye ihtiyaç duyacağı için son çare .net uzantısını seçmenizdir.


Eğer bu 3 uzantı dolu ise boşuna diğer uzantılar ile macera aramayın, ne kadar çabalarsanız çabalayın, görülen o ki sonu hüsranla bitiyor.

Web Hosting Firmasının Önemi:


İnternette o kadar çok hosting firması satan yer var ki, bunların büyük kısmı sizi üzecek firmalardan oluşuyor. Hosting de en önemli husus firmanın kullandığı serverlerin kendisine ait olmasıdır. Çünkü piyasa da bir hosting sağlayıcı firmalar var, bir de bilgisayarları başka hosting sağlayıcılarından kiralayan bayi hosting firmaları var.

Bayi hosting firmalarını web sitelerinden ayırt etmeniz oldukça zordur. Bu yüzden sadece deneme yanılma ya da tavsiye üzerine hosting firmalarının hangi kalite de hizmet verdiklerini anlayabilirsiniz. Bayi hosting firmalarının büyük kısmı kiralık serverlerini daha ucuza geldiği için yurtdışı firmalarından almaktadır. Bu yüzden de siteniz de bir sorun çıktığın da siz bayi hosting şikayet formu gönderirsiniz, o da sizden gelen şikayet formu basit değilse yurt dışından hizmet aldığı firmaya göndererek sorunun çözümünü 2 katı zamana çıkarır.

2004 yılından beri, yerli yabancı bir çok hosting firmasından kendim için ya da başkaları için hosting paketleri satın alıp kullandım. En çok yaşadığım sorun, siteniz ilk başlar da fazla dolu değilken fark edemiyorsunuz ama bir müddet sonra siteniz dolmaya başlayınca sürekli server yavaşlamaları ve sık sık sitenizin kapanarak sitenize ulaşılamamasıdır. 2004 yılından bu yana geçen süre de hatırladığım hizmet aldığım firma sayısı 6'dır. Bunları da iyice araştıra araştıra aldığım halde 1 tanesi hariç hepsinin sonu hüsranla bitti. Şu ana kadar hizmet aldığım hosting firmalarından sadece Turhost.com firmasından memnun kaldım. Şuan da 4 yılıma girdim hala beni mutsuz edecek derece de bir sorun yaşamadım.

Sizlere Turhost'u şiddetle tavsiye etmekteyim.



Firmanın 4 yıllık süreçte bilgisayarları hep üst düzeydeydi, performans kaybı yaşatmadılar. Ayrıca çok anlayışlı satış temsilcileri var, herkeze sanki tanıdıkları birisiymişsiniz gibi yakın ve çözüm odaklı çalışıyorlar. 2014 yılın da askere giderken kendilerine mesaj attım, askere gideceğim ve 1 yıl ödeme yapamayacağım, bunun yerine siteme sponsor olun, linkinizi ya da reklamınızı ekleyeyim dedim. Cevaplarında herhangi bir sponsorluğa gerek yok, teskere tarihinizden sonraki aya kadar hostinginizi ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz oldu ve benden bu süreçte ücret almadılar.

Bir başka arkadaşa web hosting hizmetini gene Turhost'dan aldık ve siparişi tamamladıktan sonra firmadan hizmet alan birisi başkasına referans olursa %20 para hediyesi olduğuna dair bir ibare gördüm ve kendilerine bundan haberim yoktu, siparişten sonra farkettim, bu konuda yardımcı olurmusunuz, sağolsunlar işlem geçmiş olmasına rağmen yine de referansı kabul ederek bu satıştan komisyon verdiler.

Dediğim gibi 13 yıllık hosting maceram da son 4 yıldır Turhost'dayım ve hosting hizmetimden çok memnunum.

Sizler de Web Hosting hizmetinizi ve Alan Adınızı Turhost'dan alın derim.