Kategori:
Bir firmanız var yada yeni bir firma kuruyorsunuz, hedefleriniz büyük. Yaptığınız projeye güveniyor ve kısa sürede çok büyük işler başaracağınıza inanıyorsunuz. Ürettiğiniz ürün yada fikir ile kısa sürede çok büyük bir firma olmak hayali içerisindesiniz. Peki bu hayali gerçekleştirmek için neler yapmayı planlıyorsunuz?


  • Sermaye

  • Eğer üretim yapacaksanız, güzel bir tesis

  • Kısa sürede sizin işinizi öğrenip üretime katkı sağlayacak işçi ve usta kadrosu



Bu 3 hedef ile güzel işler başarılabilir amaaa, peki ürettiğiniz ürünü yada fikri satamazsanız üretmenin bir anlamı var mıdır? Maalesef yok.

Büyük bir firma olmak sadece üretmekten geçmez, bunu pazarlamayı da gerektirir. Pazarlamanın en baş noktası ise sizi gerçek profesyonel gibi gösteren kaliteli bir logo tasarımı, profesyonel bir web sitesidir. Çünkü günümüzde sizden ürün almak isteyenler önce sizin logonuza bakarlar. Logo gücü ve ciddiyeti simgeler. Eğer düz bir yazıyla Ahmet Oğlu Pazarlama Ticaret, Turizm, Gıda, Reklam vs. vs. gibi bir firma adı yazıp sadece ürettiğiniz ürünün gücüne odaklanmayı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Logo bir firmanın kıyafetidir. O yüzden ilk önce sizi en iyi anlatan şık bir logo tasarımı yaptırmanız gerekmektedir. Bu konularda fiyattan kaçınıp basit yerlerle çalışmamak ise çok önemlidir. Çünkü logo sürekli değişen birşey değiş, belkide sizinle 100 yıllarca yaşacak bir görüntüdür. O yüzden en önemli nokta olan logo tasarımına dikkatlice eğilip güzel bir tasarım yaptırmalısınız.

Diğer aşama ise antetli kağıt, zarf gibi resmi yazışmalarınızı yaptırdığınız bu güzel logo çalışması ile birleştirip kurumsal kimlik oluşturmalısınız.Ürün veya verilen hizmetlerinizi en iyi şekilde tanıtmak için ise katalog tasarımı ile güçlendirebilirsiniz. Bunu tamamladıktan sonra ise sıra geldi web sitenizin tasarımına.

Web sitesi tasarımı sizi bilmeyen birinin sizinle ilk tanışma anıdır. Sitenize girdiği anda ofisinize gelmiş gibi olmalıdır. Müşterinize nasıl şık görünmek istiyorsanız hem bilgisayar, hem telefonda, hem tablette uyumlu duyarlı güzel bir web tasarımı yaptırmanız lazım. Sadece bununla da yetinemezsiniz tabi, bu sitenizin içeriğinide ürününüzü ve sizi tam anlatan biçimde doldurmanız gerekmekte. Bunlar için baştan savma bilgiler veremezsiniz. Çünkü web siteniz de ki her cümle size ürünüzü sattırmalı. Eğer pazarsal olarak web sitenizden kaçınırsanız işinize 1-0 mağlup başlamış olursunuz. Günümüz de size direk ulaşamayacak müşterileriniz web sitenizden çok etkilenecektir. Web sitenize girdiklerinde onlara tamam bu firma ile çalışılır dedirtmek size ününüzü sattırmak demektir.

Sadece web sitesi tasarımı ile bitmiyor tabiki, bu siteyi önce SEO optimizasyonu yaptırarak tüm ortamlarda ilk sıralara çıkmanız gerekmekte. Ardından müşterilerinizle birebir iletişim de olmak için sosyal medya (facebook, twitter, instagram, google plus, youtube vs.) ile birleştirip müşterilerinizin size sormak istediği, sizde görmek istediği her şeyi onun ayağına kadar sosyal medya çalışmalarınız ile getirmeniz gerekmektedir.

Tüm bunları tek başınıza yapmanız yeni kurulan bir firma için imkansız sayılır, keza büyük firmalar için bile öyle. Kurumsal tasarımlarınızı, web site tasarımlarınızı, sosyal medya pazarlamalarınızı, SEO optimizasyolarınızı, matbaa işlerinizi ve diğer tüm kimlik çalışmalarınızı güçlü bu alanda uzman güçlü bir ekibe emanet etmeniz bu yöndeki harcamalarınızı kazanca çevirecektir.

Hangi Firmalarla Çalışmamız Lazım?



Siz işinizde iyisiniz dimi, o yüzden kurumsal tasarımlarınızı da bu işten iyi anlayan bir ekibe devrederek yatırımınızı zarara değil kazanca çevirin. Çalışacağınız firma size sadece tasarım sunmamalı, sizin tüm web ve basılı tasarımlarınızı yapabilmeli, sosyal medya da çok iyi olmalı, SEO'yu gerçek şekilde bilmeli, en önemlisi sektörünüzden iyi anlayabilmeli.

Logo, Web Tasarım, Kurumsal Tasarım, Seo, Sosyal Medya

Size önerebileceğim firmalardan birisi TOZ web ve kurumsal tasarım hizmetleri. Toz web tasarım, grafik tasarım ve tüm kurumsal tasarımlarınız da size yardımcı olabilecek güçlü bir ekip.

Unutmayın, yaptığınız işte hem çok iyi olmanız yada çok iyi fikirlere sahip olabilirsiniz ama onu pazarlayamazsanız, satamazsınız. Bu sebeple işe başlangıç bütçenizde kurumsal kimlik tasarımınıza da yer ayırın.