Kategori:
Yanlışlıkla silinen Youtube kanalını kurtarma

Youtube'da eskiden her hesap bir profil olarak kullanılabiliyordu. Daha sonra kanal denilen olay gelmesiyle birlikte bir hesaptan dilediğimiz kadar kanal açabilir hale geldik. Herşey iyi hoş oldu diyorkene pat diye Google'lun Google + diye sosyal medya Facebook'u çıkıverdi piyasaya. Google Plus insanlar tarafından benimsenmeyince Google her gün yeni şeyler denemeye ve insanları bu hizmeti kullanmaya mecbur bırakmaya çalışmakta.

Bu zorlamalardan biriside Google Plus'da bir sayfa açtığında otomatik olarak o sayfa isminde Youtube'da da bir kanal açılıyor. Ya da Youtube'da bir kanal oluşturduğunda senden sürekli aynı isimle otomatik olarak bir Google Plus sayfası kurmanı istiyor. Bir süre sonra bu o kadar karışıklığa neden olmaya başlıyorki, aynı isimli hesaplar tam anlamıyla bir birine giriyor. Bende bir youtube kanalı açmıştım, daha sonra bir google plus sayfası açmaya karar verdim ve bu durumun farkında olmadığım için aynı isimle 2 adet youtube kanalı olmuş oldu. İsimler aynı, resimler aynı, hangisindesin, hangisi hangisine bağlı hiç belirtilmemiş, kafa iyice karıştı. Bu fazla youtube kanallarından birisini sileyim derkene asıl silinmemesi gereken kanalı silmişiz. İşin yoksa sayfayı geri kurtarmanın çaresini ara.

Ama Google'ın çıkardığı bu karışıklık sadece benim değil, herkesin başını ağrıyor olmalı ki Youtube'un en altında yer alan yardım butonuna tıklar tıklamaz sana sunulan seçenekler arasında hemen yanlışlıkla silinen youtube kanalını kurtarma seçeneğini sunuyor.

Sizinde eğer yanlışlıkla sildiğiniz bir Youtube kanalı varsa aşağıdaki linkten kanalınızı kurtarma talebi gönderebilirsiniz. Yaklaşık 2 gün içinde kanalınızı geri kurtarıyorlar.

Yanlışlıkla silinen Youtube kanalını kurtarmak için buraya tıklayın


Yalnız kanalı kurtarmak için sadece formu doldurmak yetmiyor. Aynı gün yada bir iki gün içinde size formda belirttiğiniz mail adresine aşağıdaki gibi bir mail gönderiyorlar ve bu maili yanıtlayarak sorulan soruları cevaplamanız gerekmekte. Aksi durumda Youtube kanalınızın kurtarılma işlemi başlatılmamakta.

Youtube'un kanalınızı kurtarmak için sizden cevaplar


Bu e-posta adresiyle ilişkilendirilen silinmiş bir YouTube kanalını geri yükleme talebi aldık. Bu talebin işleme alınması için lütfen bu iletiyi aşağıdakileri onaylayarak yanıtlayın:

Evet, talep gönderdim
Evet, silinmiş kanalın geri yüklenmesini istiyorum
Bu talebi bize siz göndermediyseniz veya bu iletiye cevap vermezseniz kanalda bir değişiklik uygulanmaz.

Birkaç not

Formu siz gönderdiyseniz ancak geri yüklenmesini istediğiniz kanal, bu e-posta adresiyle ilişkilendirilmemişse lütfen silinmiş kanalla ilişkilendirilmiş e-posta adresini kullanarak formu yeniden gönderin.
Kanalınızı geri yükleyebilsek bile kanal aboneleri gibi bazı veriler geri yüklenemez.

Size sorulan soruları cevaplandırıp gelen maili yanıtladıktan sonra aşağı yukarı 4 gün içinde (en azından benimki o kadar sürdü) size kanalınızın açıldığına dair aşağıdaki gibi ikinci bir mail geliyor. Bu mail geldikten sonra kanalınızı ve kanalınızın içinde videoları, ayarları aynen eskisi gibi kurtarılmış bulacaksınız.

Kanalınızın kurtarıldığını belirten Youtube e-posta mesajı


Merhaba,

Kanalınız (motosikletparcalari) yeniden etkinleştirildi. Hesaba erişebildiğinizi doğrulamak için lütfen kanalınızda oturum açın.

Saygılarımızla,

Esha
YouTube Ekibi

Aşağıdaki videoyu izleyerekte nasıl başvuru yapacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz


http://www.youtube.com/watch?v=tYkwJB5utRM