Kategori:
[caption id="attachment_3333" align="alignnone" width="820"]Fotoğraf, Flickr Fotoğraf: Afriandi Syahfrilhttps://www.flickr.com/photos/adrisigners/[/caption]

Başta yahudiler olmak üzere ve hemen ardından da ateist halklar gelicek şekilde bizlere hep Allah (C.C.)'ı inkar etmek üzere baskı yaparlar. Bunları başaramadıkları için dolayı yola, yani insanlık tarihi yalanına başvurmayı tek çare görmüşlerdir. Bunlardan en bilineni tarihi kalıntılar yalanlarıdır. Hep bir fosil bulduklarında dedikleri şudur, evet tarih değişiyor, daha önce bulunan 3 milyon yıl öncesine ait ilk insan fosilini aklınızdan çıkarın, işte yeni bulunan bir iskelet fosili 4 milyon yıl öncesine ait. Bizlerde ağzımız açık vaybeee deriz sadece. Bir başkası daha yaşlısını bulduğunu iddaa eder, diğeri daha da yaşlısını, bir ilk insan Afrika'da ortaya çıkar, bir Kuzey Avrupa'da. Bir çoğumuz da bunu zaten kabullenmişizdir ve oynanan ateizm oyununun gölgesine girmişizdir de farkında değiliz.

Hemen ardından gelen bir diğer yalan ise ilk konuşmayı ne zaman öğrendiği, ateşin ne zaman keşfedildiği ve yazının icadı. İlk hayvanı ne zaman evcilleştirmişiz, ne zaman alet kullanmayı öğrenmişiz, ilk çiftçilik ne zaman başlamış gibi bir çok yalan ile devam ederler. Biz biliyoruz ama farkında değiliz, bu yazılanları okuyunca bildiğimiz asıl gerçekler hiç aklımıza gelmiyor nedense. Evet, İlk İnsan ile başlayalım.

İlk İnsan Kimdir?


Bu soruyu sorunca hepimiz düşünüyoruz, aklımıza okuduğumuz haberler ya da ateizmin baş savunucusu belgesel kanalları National Geographic, Discovery Channel (bu kanallara dikat edin, hepsi yahudi kuruluşlu ve hepsi belgesellerinde hep ateizmi ön plana çıkarır, her seferinde evrim de evrim diyip dururlar ama inanışlarına en sağlam kavimlerden biri yahudi kavmidir aynı zamanda, çünkü bu kanallarında amaç kendileri değil bizleriz zaten) gibi kanallarda izlediğimiz belgeseller gelir. Ama Allah (C.C.) Kur-an'ı Kerim'de söylemiş, birçok kimse bunu düşünmez bile, hep aklımıza farklı şeyler işletmişlerdir. Örneğin internet kullanıcılarına da dayatmaya çalışılan en adil ve gerçekçi bilgi kaynağı wikipedia'dır gibi bir inanışta olan bilgi kaynağı sitesinde de İlk İnsan isimli konuda sizleri bir kararsızlığa itmeye çalışırlar. Sitenin İngilizce ve Türkçe kısmında yer alan ilk paragrafı aynen şöyledir;
İlk insan, farklı din ve milletlerin yaratılış mitolojilerinde tanrı veya tanrılar tarafından ilk olarak yaratıldığına inanılan insan. Evrim teorisine göre insanın evrimi milyonlarca yıl süren ve küçük değişikliklerden oluşan bir sürecin sonucudur ve ilk insan denebilecek tek bir canlı yoktur.

Various creation myths describe the legendary first human. In theology and literary studies, the word protoplasts is used as a technical term for the first people in this sense. In each case it can be either male, female, or a couple.

İşte yahudi propagandası olan ve asıl amacı İslamiyeti sonlandırmak, insanları yahudilerin birer köpeği haline getirmek olan ateizmin amaçladığı bu tezgah ile hiç aklımıza gelmeyen gerçek sorunun cevabı şudur.

Allah (C.C.)'ın Kur-an'ı  Kerim'de bizlere bildirdiği üzere ilk yaratılmış ve dünyaya indirilmiş ilk insan Hz. Adem'dir. Şimdi diceksiniz ki ya biliyoruz bunu zaten ne alaka. Ama kaçınız ilk insanla ilgili bir belgesel yayınlandığında ya bi git işine dedi, çoğumuz oturup acaba kimmiş diye ilgi ile izlediğimiz neredeyse kesin gibi.

Diğer aklımızdan çıkarılmak istenen gerçek bilgiler;

Ne zaman konuşmayı öğrendik, Yazı ne zaman icat edildi, Ateş ne zaman bulundu, Aletler ne zaman kullanılmaya başlandı, Hayvanlar ne zaman evcilleştirildi


Belgesellerde bizlere gösterilen, hatta benim hatırladığım ilkokulda aldığım bir tarih atlasında gösterilen figürlerde ilk insanların mağaralarda yaşayan yarı çıplak, saç sakal bir birine girmiş işaret dili ile konuşmaya çalışan kişilerken yavaş yavaş bazı şeyleri öğrenerek bugün kü insan halimize geldiğimizdir. Böylece bizleri balıktan ve maymundan geldiğimiz masalına inandırmak için bir adım öne geçmiş oluyorlar.

Örneğin tarihi bilgilerde yazı M.Ö. 3300 yılında Sümerler tarafından icat edilmiş ve ateş ise 1 milyon yıl önce paleotik çağ civarında icat edilmiş deniyor.

Ne zaman konuşmayı öğrendik, Yazının icadı ne zaman


Oysa ki Allah (C.C.), Hz. Adem'i dünyaya gönderdiğinde ona Hz. Cebrail aracılığıyla 10 sahife indirmiştir ve Hz. Cebrail Hz. Adem'le konuşmuşarak anlaşmaktadır. Allah (C.C.) tarafından gönderilen bu 10 sahife de dünya da uyulması gereken emir ve bilgiler yer almaktadır. Demek ki yazı zaten ilk insan Hz. Adem zamanın dan beri varmış, sonradan yaşaya yaşaya yazıyı keşfetmemişiz, ilk başından beri biliyor muşuz.

Ateşin Bulunması


İlk ateş Allah (C.C.)'ın verdiği emirle 4 büyük meleklerden biri tarafından cehennemden alınarak ve 70 defa suya sokup soğutularak dünyaya indirilen Hz. Adem'e kullanması için verilmiştir. Yani ateş zaten bulunmamıştır, direk Hz. Adem'e verilmiştir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'im bizlere bildirdiği sahih buhari hadis aynen şöyledir.
Muvatta' adlı eserinde İmam Mâlik... Ebû Hüreyre'den rivayet etti ki; Rasûlullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur:
"İnsanların yakmış olduğu ateş, cehennem ateşinin yetmiş parçasından bir parçadır."
Ashab: "—Ey Allah'ın Rasûlü! Dünya ateşi (cezalandırmak için) yeterlidir" de­diler. Rasûlullah (S.A.V.) de:
"— Cehennem ateşi dünya ateşinden altmışdokuz derece daha şiddetli kılındı." buyurdu. (Muvatta, Cehennem,
Buhari... Ebû Hüreyre'den rivayet etti ki; Peygamber (S.A.V.) şöyle bu­yurmuştur:
"Doğrusu sizin bu ateşiniz, cehennem ateşinin yetmiş parçasından bir parçadır. Denize de iki kez vurulmuştur. Eğer böyle olmasaydı Cenab-ı Al­lah onu hiç kimseye faydalı kılmazdı." [37] Bu hadis, Buharı ve Müslim'in sıhhat şartlarına uygundur.

Hatta Cübbeli Hocadan dinlediğim bir rivayete göre bu ateş dünyaya bırakıldığında sıcaklığından dolayı yeri delip baya aşağıda kadar gitmiş.

Buradan da ilk insanın zaten ateşi bildiği ve kullandığı anlaşılıyor.

Kesici Aletler, Çekiçler vs. Ne Zaman İcad Edildi


Hz. Adem dünya'da ilk ziraat mühendisliğini yapan kişiydi ve oğullarından Kabil'de çiftçiydi, toprağı işler ve mahsül yetiştirirlerdi. Buradan da anlaşıldığı üzere İlk İnsan'dan beri insanlık tarihi çiftçilik yapmayı biliyor ve en önemlisi bunları yapmak için gerekli aletleri üretip kullanıyordu, yani daha sonradan icat edilmedi, Allah (C.C.) onlara öğretti.

İlk Hayvan Ne Zaman Evcilleştirildi?


Hz. Adem'im diğer oğlu Habil çobandı ve bildiğiniz o meşhur sınavda Allah (C.C.)'a adadığı Koçu yetiştirmişti. Allah (C.C.) bu adağı kabul etti ve onu aldı. Bu koç zaten daha sonra Hz. İbrahim'in Hz. İsmail'i Allah (C.C.)'a kurban etmesindeki sınavdan sonra Hz. İbrahim'e kesmesi için dünyaya geri gönderilmiştir.

Buradan da anlaşıldığı üzere zaten ilk andan itibaren hayvanları kullanıyor, besliyor, faydalanıyormuşuz.

Peki asıl sorumuza gelelim;

İnsanlık Tarihi Kaç Yıldır?


Hz. Adem'den bu yana gelen peygamberlerin hadislerde bildirildiği ortalama yaşam sürelerine ve peygamberlerin sıralarına göre yapılan kaba bir hesapta İnsanlık Tarihi yaklaşık 15bin ile 16bin yıl arasında olduğu hesaplanmaktadır.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu konu üzerine bir videosuda var, geçmiş konuşmaların arasından bulup çıkardığımda onuda yayınlayacağım.

Evet videosunu buldum, aşağıdan izleyebilirsiniz, süresini 3 saat 16 dakika 47. saniyeye getiriniz.



Yazımızın özetine gelecek olursak bizlere belgelsellerde, filmlerde ve kasıtlı hazırlanmış tarih kitaplarında anlatılan yalanları unutun, he diyip geçin, çünkü gerçek zaten Kur-an'ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'min hadisleri sayesinde belli.