Kategori:
İsrail oğulları kendilerine gönderilen hemen hemen her peygambere eziyet etmiş kimini öldürmüş kimine türlü eziyetler etmiş bir kavimdir. Bu sebepten dolayı Allah tarafından lanetlenmiş bir toplum olmuşlardır. Son olarak Hz. İsa'ya inanmayıp onada eziyet etmeye kalkmışlardır ve çarmıha gerip öldürmeyi düşünmüşlerdir. Allah CC. Hz. İsa'yı öldürmek isteyenlerden korumak için onu semaya alımış ve ona ihanet eden kişinin belden yukarısını Hz. İsa'ya benzetmiştir. Yahudilerde onu Hz. İsa sanıp çarmıha germişlerdir. O dönemde Roma imparatorluğuna ait olan Filistin topraklarında yaşamaktaydılar. Roma imparatorluğu zamanla hristiyanlaşınca yahudilere karşı cephe almış ve siz bizim peygamberimizi öldürdünüz, sizi burada istemiyoruz diyip tüm yahudileri oradan sürmüşlerdir. Bir çoğu gittiği yerlerde de dışlanmışlardır. Onlarda kendilerini saklamak için avrupanın büyük şehirlerine gitmişlerdir. O dönemde en iyi gelir kaynağı tarımcılık olduğu için ve köylere gidip tarım yapamadıkları için şehirlerde ticaret ile uğraşmışlardır. Her dönemde kendilerini sıkı sıkıya tutmuş ve tüm gelişmiş şehirlerde yaptıkları ticaretlerde birbirlerini desteklemişlerdir.

Zamanla değiştirilen Tevrat'a ekledikleri en önemli ibadet olarak gösterilen bilgiler ise en büyük sevap kazanacağınız iki şey var 1.si istihbaratçılık, 2.si ise fahişeliktir gibi ibare eklenmiş ve her fırsatta bu ibadet için çalışmaları gerektiği vurgulanmıştır (kaynak Kadir Mısıroğlu). Bu sebeple sanayi devriminden sonra tüm piyasalarda ciddi paralar kazanmışlar ve her birinin ürettiği ürünü diğer avrupa ve dünya ülkelerinde savunarak en büyük olmasını sağlamışlar. Erkekleri ciddi paralar harcayarak bulundukları ülke yönetimlerinden adam satın almış veya kendi adamlarını yerleştirmişler, kadınları ise bulundukları ülkelerdeki hem zengin iş adamlarının hemde ülke yönetiminde bulunan insanların metres ve sevgili olarak onların gizli bilgilerini deşifre etmişlerdir.

Sanayi devriminden sonra şehirlerde dönen ciddi paralar ve çoğalan savaşlar sayesinde birbirlerini her ülkede kollayıp zamanla kurdukları firmalar dünyanın en büyük firmaları olmuş ve bu firmaların hepsinin kazancının bir kısmını büyük israil devletini kurmak ve onu her zaman güçlü kılmak için israilde iş yapmasalar bile vergi olarak vermektedirler. Birçoğumuz bunu bilmektede. Örneğin Cocacola'nın gelirinin bir kısmını israile verdiği yıllarca söylenegelmiş ama Cocacola tarafından bu hiçbir zaman yalanlanmamıştır. Yazının başında da dediğim gibi en önemli ibadetleri "istihbaharattır". Önemli yada önemsiz her konu hakkındaki bilgileri toplarlar ve gerekli makamlarına iletirler. Bugün önemsiz gibi görünsede bu bilgiler 10-20 veya 50 yıl sonra her an işlerine yarayabilir. Örneğin bugün köyde çoban olan bir gencin yaptığı kötü işleri bile eğer o köyde o olayı gören bir yahudi varsa bunu muhakkak rapor etmektedir. Çünki birgün bu çoban büyüyüp zengin olduğunda yada belediye başkanı, başbakan olduğunda bir yahudinin işine köstek olmaya kalkarsa daha önceden bu önemsiz gibi görülen istihbarat bilgileri gün yüzüne çıkarılır ve o kişi aleyhine caydırıcı olarak kullanılır. Bunun en önemli örneği Antalya'da yaşandı.

Demem o ki bu Cocacola, Omo, Nestle vs. gibi firmalar nasıl Yahudilik için her alanda hizmet ediyorlarsa bunun bir örneğide internet dünyasındada var olduğu bir gerçektir. Önemli bir noktaya dikkat etmenizi öneririm. Bir firma çok kısa sürelerde çok büyük paralar ve önem kazanıyorsa bilinki arkasında bir yahudi desteği bulunmaktadır.

İşte amaçların için her türlü istihbaharat bilgisini kolayca nasıl toplarsın. Tabiki insanlardan isteyerek. Bugün Facebook, Google gibi yahudi kuruluşu internet sitelerinin hemen hemen hepsi istihbaharat için çalışmaktalar. İnsanların her türlü bilgilerini burada bulabilmekteler. Hergün insanlar ne arıyor, hergün hangi siteleri geziyor, hangi ürünleri inceliyor, kimlerler sohbet edip mailleşiyor. Bunları sizi hiç zorlamadan bu sitelerden çok rahatça öğrenebiliyorlar.

İşte sırasıyla dünya çapında en önemli Yahudi kuruluşu ve hizmetkarı siteler (ufak bir not: Bu siteleri kullanmak zorunda kalıyorsanız hiçbir zaman gerçek bilgilerinizi vermeyiniz ;

1 - Google:


google-yahudi-web-sitesi


Kurucuları; Sergey Brin ve Lawrence Page'tir. İkisininde kökeni Rusya yahudisi olan bu iki arkadaş Eylül 1998 tarihinde kurmuşlardır. Sitelerini kurmak için parasal desteğe ihtiyaçları bulunmuş ve para için Sun Microsystems sahibi ve Alman yahudisi olan Andy Bechtolsheim'ten 100.000 dolarlık destek almışlardır. Bugün dünyanın tüm ülkelerinde o ülkeye özgün arama hizmeti vermektedirler ve her bulundukları ülkede en çok kullanılan arama motorudur, çin hariç. Bir arama motoru ile sadece aramak istediğin şeyi bulmazsın aynı zamanda senin en çok neci olduğunun bilgilerini bu siteye verirsin. Sen hergün Taliban'la ilgili yazıları arıyorsan, senin İsrail düşmanın olduğun anlaşılmaktadır. Bu tür kimsenin aklına bile getirmeyeceği işlemlerde dilenirse kullanmaktadırlar. Kimse yok koskoca google yaparmı hiç yada sanane adamlardan ne isterlese yaparlar demesin. Çünkü ancak birgün can yandığında pişman olunuyor maalesef.

Türk Alternatifi: Maalesef yok!. Arama motoru alanı çok zor bir alandır. Herkes cesaret edemez daha doğrusu beceremez. Türk arama motorumuz maalesef henüz yok. Var olduğunu söyleyenler gördüğüm kadarıyla ya başka bir arama motorunu kullanarak arama yapıp sonuçları kendi sitelerinde gösteriyorlar yada ilk Türk arama motoru olan arama.com gibi sadece el ile eklenebilen dizin halinde faaliyet gösterebiliyorlar.

Diğer Alternatifi: Yandex.com.tr - Türk olmasa da yahudi olmayan ve Türkiye'de ciddi vergiler vererek ülkemiz özel hizmetler sunan arama motoru Yandex arama motoru olarak tavsiyemdir.

2- Facebook:


Facebook yahudi web sitesi
Kurucusu; Mark Zuckerberg'dir. Kendisi Yahudidir. 2002 yılında facebook.com'u kurmuştur. Önceleri üniversitelileri deşifre ederken 2006 yılında tüm dünyaya açılmış ve şuanda 1.2 milyar civarı (26/07/14) üyesi bulunmaktadır. Bu üyelerin büyük çoğunluğu annesine babasına bile söylemediği kişisel her türlü bilgilerini dahi burada rahatça yayınlamaktadır. Fotoğraflarını ve videolarını koymaktadır.

Bu site çok uzun zamandır fotoğraflarınızdaki yüzleri inceleyip bu yüzden sizi veya fotoğraftaki diğer kişileri tespit edebilen bir yazılım üzerinde çalışmaktadır. Hatta bu konuda çalışan bir firmayı 2012 yılında satın almıştı. Ne gibi bir faydası var bu özelliğin derseniz. Yüklediğiniz fotoğraflarınızdaki kişileri fotoğraf ne kadar kötü olursa olsun siz seçmeden otomatik etiketleyebiliyor yada size etiketlemeniz için bu kişi şu kişi hadi etiketle diyor. Ne kadar güzel bir özellik değil mi?

Evet fişlenmek için çok güzel bir özellik. Nasıl mı? En kolay anlayacağınız dilden söyleyeyim. Sen bir İsrail düşmanısın ve bir gün İsrail konsolosluğuna molotof atıp kaçtınnn ama çevrede bulunan bir güvenlik kamerası yüzünü görüntüledi. Şimdi sen facebook üyesisin ve daha önceden silmiş olsan bile sana ait bir fotoğraf eklemiştin facebook'a, ama bu fotoğraflar sen silsen de facebook arşivinden silinmiyor. İncelemek isterseniz facebook'a herhangi bir fotoğraf yükleyin, sonra bu fotoğrafın direk linkini resme sağ tıklayıp resmin url'sini kopyalayıp seçip yeni bir sekmede açın. Sonra bu fotoğrafı silin, ardından bu yeni sekmede açtığınız fotoğrafa sayfayı yenileyek bakın bakalım fotoğraf halen ulaşılabilir durumda mı?, hatta tam emin olmak isterseniz, başka bir bilgisayar üzerinden bu fotoğrafı açmayı deneyin. Sonuç, fotoğraf halen facebook üzerinden ve silinmemiş. İşte bu İsrailliler bu güvenlik kamerasındaki yüzü facebook'a atıyor, facebook'a bu yüz tanıma teknolojisi sayesinde hooop çat diye bu yüz ile eşleşen fotoğrafın sahibini tek seferde buluyorlar. Yani kısaca kendi elinle kendini ele veriyorsun.

O yüzden tekrar hatırlatıyorum, eğer mecbur değilseniz gerçek adınızı, gerçek fotoğrafınızı, gerçek doğum bilgilerinizi bu tür hiçbir siteye vermeyiniz.

Türk Alternatifleri: Bu konuda %100 Türk sosyal ağ sitesi isimli yazımı okuyabilirsiniz.

[caption id="attachment_3489" align="alignnone" width="452"]Mark Zuckerberg'in düğünü Mark Zuckerberg'in düğünü[/caption]

 

3- Microsoft:





Kurucusu: Bill Gates ve Paul Allen'dir. Bill Gates'in daha önceki araştırmalarımda yahudi olduğunu görmüştüm ama daha sonra edindiğim bilgilerle kendisinin yahudi olmadığını tam net değil, bazı kaynaklar kendisinin yahudi olduğunu söylemesine rağmen bazı kaynaklar ise aile soy ağacının 1700'lere kadar uzandığını ve yahudi olmadığını söylüor. O yüzden kendisi net bir yahudidir diyemiyorum. Fakat Bill Gates 2005 yılında bir televizyon programında ateistlikle inançlı arası olan agnostik denilen bir kişi olduğunu açıklamış.

Diğer kurucusu olan Paul Allen ise bir yahudidir. Firmayı kurduktan bir kaç sene sonra kansere yakalanması üzerine 1983 yılında firmadan istifa ederek ayrılmış. Fakat her ne kadar firma kurucusu olmasa da kuruluşundan beri bu ikilinin en yakınlarında yer alan ve firma kuruluşundan kısa bir süre sonra o da bu firmanın bir parçası olan Steve Ballmer ise yahudidir. Ballmer 2009-2014 yıllarında firmanın yöneticiliğinide yapmış ve Bill Gates ile birlikte yaklaşık 18 milyar dolar serveti ile dünyanın en zenginleri listesinde yer almaktadır.

1975 yılında kurulan bu firma hemen hemen herkesin kullandığı Windows işletim sistemi ile bilgisayarlarda geniş bir kullanıma sahiptir. Ayrıca Hotmail, Outlook, Live messenger ve Skype ile de online yazışma alanında 650 milyon kullanıcıları bulunmaktadır. Xbox oyun konsolu ile oyun piyasasını Playstation'un elinden almış, Microsoft games ile de ateistik figürlerin bolca yer aldığı dünya çapında bol ödüllü Age Of Empires serisini yayınlamıştır.

Türk Alternatifi:

Diğer Alternatifler:

4 - Twitter


Twitter yahudi web sitesi

Twitter 2006 yılında Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams, Edward Cramer, ve Biz Stone tarafından kuruldu. En tanınmış kurucuları Jack Dorsey ve Biz Stone'dur. Twitter dünya da toplumsal olaylarda en çok kullanılan kışkırtıcı mecra olarak bilinmektedir. Son bir kaç sene de olan ülke içi karışıklıklarda (Tunus, Mısır, Ukrayna, Türkiye) fitil genelde Twitter'dan ateşlenmiş ve yönetilmiştir. Bu konu hakkında daha önceden bir yazı yazmıştım, Twitter ülkeleri karıştıran bir ajan mı? isimli yazımı okumadan geçmeyiniz.

Kurucularından en popüler olanları incelediğimizde Jack Dorsey'in hristiyan kökenli olduğu görülmekte,amcasi katolik rahibiymiş. Noah Glass hakkında tam bir bilgi yok ama ismi orta doğudan geldiği ortada Noah (Nuh) ama yahudi mi değil mi henüz bir bilgi bulamadım. Diğer kurucusu Edward Cramer hakkında pek bir yazı yok.

Kurucular arasında yahudi izine Evan Williams ve Biz Stone ile rastlıyoruz. En zengin ve popüler olan kişisi olan Biz Stone (Christopher Isaac Stone) hakkında bir noktada yahudi olduğundan bahsedilmekte. Top 10 yahudi twittercılar isimli bir yazı derlemesinde Biz Stone'a da yer verilmiş. Evan Willams ise bu kaynakta (Google Translate çevirisi) sanırım yahudi müzesine katkı mı ne yapıyor İngilizce bilmediğim için tam anlayamadım. Sizlerden bilen varsa çevirisini yaparsa sevinirim.

Biz Stone'un yahudi olduğunun söylenmesi ve ülke siyasetlerinde bu kadar etkin rol alması Twitter'ın katıksız yahudi işaretleri taşıdığının göstergesidir.

Türk alternatifi: Ahsar.com


Twitter'ın Türk alternatifi sitesidir. Kelimesi Osmanlıca'da hafif anlamına gelmektedir. Yani küçük paylaşımı çağrıştırmaktadır. Ortaya çıkalı henüz 4 ay olmasına rağmen tasarımında sürekli geliştirmeler yapmakta ve şu anda Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 2000 sitesi arasında yer aldı ve hızla yükselmekte. Görülen o ki bu hızla büyümeye devam ederse bir kaç sene içerisinde Türkiye'nin en çok ziyaret alan ilk 100 sitesi içerisine girmesi kaçınılmaz. Bence sizlerde geç olmadan Ahsar profilinizi alın. Benim Ahsar profilimi takip etmek isterseniz @ikoc nikini takip etmelisiniz.

5 - Apple


Apple yahudi web sitesi

Apple bildiğiniz üzere neredeyse herkes tarafından iphone ile tanındı, ama ilk bilgisayar üreticilerindendir. Xerox'dan mause'u çalarak kişisel bir bilgisayarda ilk kullanandır. Ayrıca ilk görüntülü işletim sistemini Bill Gates'e yazdırırken bir kazık yemiş ve dos ekrandan sonra ilk görüntülü işletim sistemi MacOs olacacakken Windows olmuştur.

Bu firmanın kurucuları Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne'dir.

Steve Jobs çok çirkef ve çalkantılı bir geçmişe sahip olduğu için en tanınmış kurucu olmuştur. Kendisi aynı zamanda Apple'dan kovulduktan sonra şu anda çok tanınmış Pixar'ı kurmuştur. Pixar daha sonra katıksız illuminatici olarak tanınan çocukların beyinlerini yıkayan Disney'e satılmıştır. Steve Jobs'un hayatı kadar soyuda bir bilmecedir. En bilinen geçmişi Suriyeli Müslüman bir ailenin oğlu olup sonra Amerika-İsviçreli bir aileye evlatlık gittiğidir. Apple'un sloganı olan Think Different aynı zamanda museviliğinde çokça kullandığı bir slogan olmuştur. Steve Jobs kendisinin ateist olduğunu çokça konuşmalarında söylemiştir. Eğer ki annesi babası müslüman bile olsa bir çocuğu evlatlık vermenin en acı sonucu bu olsa gerek.

Steve Jobs ve Wozniak meşhur bir yahudi müzisyen olan Bob Dylan fanatiğiydi (kaynak 4. madde). Onu örnek alıyorlardı.

Steve Wozniak ise kökeni Polonyaya dayanmaktadır. Araştırmalarım sonucunda yahudi olmadığını gösteren bir bilgi yok sadece iki sitede yahudi olduğunu söyleyen notlar gördüm.

Firmanın ilk pazarlama müdürü ve ekip arkadaşlarına gelicek olursak Polonyalı yahudi olan Joanna Hoffman ilk pazarlama müdürüdür ve yanında çalışan bazı yahudi ekip üyeleride mevcuttur.

Türk alternatifi: Böyle kalitede maalesef henüz yok ama kısmi olarak Türk alternatifleri mevcut.

  • Vestel Venüs - Vestel tarafından %52'si tamamen Türkiye'de üreten ve işlemci, ram, ekran kartı gibi geri kalanı bölümleri ise ithal edilen ciddi manada Türk telefonu markası bilincini ilk oluşturan firma ve telefondur. Ülkemizde şöyle yanlış bir algı var. Bir ürünün demirinden, plastiğine, camından tozuna herşey Türkiye'de üretilmiyorsa %100 Türk değildir diye bir algı var maalesef. Ama hiçbir firma hiçbir ürününü tamamen %100 kendisi üretemez. Örneğin; İşlemci, bugün dünya da 4-5 ülke dışında kimse işlemci üretemiyor, Almanya'nın, İngiltere'nin bile işlemcisi üretimi yok. Ama bazı akıllılar sırf işlemcisi burada üretilmiyor diye telefonun Türk telefonu olamayacağını söyleyip telefona çamur atıyorlar. Kore'li diye övünülen Samsung bile üretiminin neredeyse tamamını Çin'de yapıyor. Apple gene aynı. Vestel ülkemiz için bir işe ciddi manada el altmış, emek vermiş bize de ona destek vermek düşer. Çünkü bugün büyük firmalara rakip olacak bir telefon henüz üretemiyor olabilir ama birşeyler yapması bile kendisi yıllar içinde geliştirip en iyi markalar arasına adını yazdırabilir. Mesela şöyle önemli bir örnekle kıyaslarsak çok daha mantıklı anlayacaksınız. Japon elektronik üreticileri ile birlikte dünyanın en önemli elektrikli eşya üreticileri Avrupa'dadır (daydı). Philips, Grundig, AEG, Bosh, Telefunken gibi markalar dünyanın televizyon ve beyaz eşyasında lider firmalardı. Ama şuan da önemsemediğimiz gibi ülkemizden Vestel, Arçelik, Beko gibi firmalar televizyon, buzdolabı, çamaşır makinası vs üretmeye başladığında da eminim birçok kişi alay etmiş olabilir. Ama artık Avrupa'da en çok satılan TV'ler, beyaz eşyalar bu Türk firmalarınındır. Hatta Grundig ve AEG Türk firmaları tarafından satın alınmış durumdadır. İşte bu durumun aynısı neden Telefon sektöründe de olmasın?

  • Trident cep telefonları mevcut. Duyduğum kadarıyla telefonlarının bazı kısımlarını Türkiye'de üretmekteymiş. Duyduğun kadarıyla hani şu uyduda bolca Yeşilçam filmi yayınlayıp hemen akabinde sürekli reklamları çıkan telefonlar varya, S6 vs. adlarla satıyorlar. Hah işte onları Trident Türkiye de üretiyormuş.

  • General Mobile - Türk firması Telpa tarafından aynı isimle Amerika'da kurulmuş üretimi Çinde yaptırılan bir telefondur.


6 - Youtube


Youtube yahudi web sitesi

Youtube'u 2005 yılında kuranlardan Chad Hurley, Steve Chen hakkında yahudi olduklarına dair bir ibare yok ama diğer kurucusu Susan Wojcicki yahudidir. Aynı zamanda kız kardeşi Anne Wojcicki gene yahudi kuruluşu Google sahiplerinden yahudi Sergey Brin ile evli. Firmanın kurucuları arasında bir de eski Paypal çalışanı Bangladeş asıllı Almanya doğumlu Müslüman Jawed Karim'de bulunmaktadır. Siteye ilk videoyu Jawed Karim yüklemiştir.

2006 yılında yahudi internet firması Google tarafından satın alınmıştır.

Türk Alternatifleri:

Diğer alternatif: Dailymotion.com, fransızların dünya çapında meşhur video sitesi. Tabi fransızlarda da biraz pislik var malum.

7 - WhatsApp


WhatsApp yahudi websitesi

WhatsApp 2009 yılında eski Yahoo! çalışanları Jan Koum ve Brian Acton tarafından kurulmuştur. WhatsApp tam 5 yıl gibi kısa bir sürede kendisinden çok daha popüler ve kullanışlı mesajlaşma yazılımları (viber, tango, line, kakao vs.) olmasına rağmen kısıtlı özelliklerle ve ücretli olmasına rağmen ve sadece 50 civarında çalışanı olmasına rağmen 19 milyar $ değerine ulaşmıştır. Neredeyse bütün kurumlar bu kadar yüksek değere ulaşabilen bir firmayı binlerce çalışan ile seneler içinde anca getirebiliyorlar. Bunun arkasında bariz bir sebep yatmaktadır.

WhatsApp kurucularını incelediğimizde bunlardan Jan Koum Ukrayna'nın Aşkenaz dedikleri yahudilerinden olduğunu görüyoruz. Yani bu kadar hızlı yükseliş kendinden çok daha iyi kalitede rakipler olmasına rağmen oluyorsa %99 arkasında bir yahudi desteği vardır sorusu akıllara gelmeden olmuyor ve incelendiğinde de Jan Koum gibi hemen bir yahudi işi olduğu kolayca görülüyor.

WhatsApp bildiğiniz üzere 2014'ün başında 19 milyar $'a bir başka yahudi kuruluşu olan Facebook tarafından alınmış ve çalışanlarının tamamıda Facebook bünyesine geçmiştir.

Türk alternatifi: Maalesef henüz yok!.

Diğer alternatif: Line, bu uygulama GüneyKore yazılımıdır. WhatsApp'dan sonra en çok tercih edilen uygulamadır, ayrıca Viber'da mevcut, ülkemizde oldukça yaygın, firma geçtiğimiz aylarda Japon firması Rakuten tarafından satın alındı.

8 - Blogger


blogger

Blogger 1999 yılında Pyra Labs isimli firma sahipleri Evan Williams ve Meg Horihan tarafından kurulmuş internet günlüğü sitesidir. Evan Williams aynı zamanda Twitter kurucuları arasında yer almaktadır. Meg Horihan hakkında bir bilgiye rastlamadım ama Evan Williams'ın yahudi olabileceğine dair bu kaynakta bir video mevcut. İngilizcem olmadığı için anlayamadım ama Google translate çevirisine göre Yahudi müzesinin kuruluşuna yada kendisine bir katkı falan yaptığından bahsediyor sanırım. İngilizce bilenlar tarafından çevirilip bizlerle paylaşılırsa burada yayınlarız.

Site 2003 yılın da yahudi sitesi olan Google tarafından satın alınmıştır.

Türk alternatifi: blogcu.com

9 - Pinterest


Pinterest yahudi web sitesi

Ülkemizde pek fazla kullanılmasa da özellikle kadınlar arasında Pinterest çok popüler. Genellikle el işleri, tasarım ve yemekçilerin kullandığı bir site. Pinterest 2009 yılında Paul Sciarra, Evan Sharp, and Ben Silbermann tarafından kurulmuş bir sosyal ağ sitesidir.

Pinterest'te yahudi izlerine en önemli kurucusu Ben Silbermann ile rastlamaktayız. Adı zaten kendisi kolayca ele vermekte olup Silbermann soyadı yahudi soyadıdır. Yani Ben Silbermann yahudi olup Pinterest'in de yahudi kuruluşu bir site olduğu anlamına gelmektedir.

Alternatifi: Maalesef henüz yok!.

Diğer alternatifi: Bu tarz sosyal internet sitesi alanında bildiğim kadarıyla tek kendisi var.

10 - Friendfeed


Friendfeed yahudi web sitesi

Kurucuları hakkında henüz araştırmamı tamamlamadım. Ama Friendfeed sitesi 2009 yılında yahudi web sitesi olan Facebook tarafından satın alındı. Friendfeed'i dünyada en çok kullanan bir kaç ülkeden biriyiz. 2009'dan beri neredeyse hiç geliştirilmemiş olsada halen ciddi manada kullancısı bulunmaktadır.

Türk alternatifi: quup.com, birebir friendfeed koyası tasarımı ve özelliklerine sahiptir. Ekstra özelliği ise halihazırda takip etmediğiniz kaynaklardan da haberler alabiliyor olmanız.

11 - AOL (America OnLine) - Time Warner


[caption id="attachment_3504" align="alignnone" width="700"]Time Warner ve AOL logo geçmişi Time Warner ve AOL logo geçmişi[/caption]

Bildiğiniz üzere yahudiler kendilerini bazı simgelerle ifade etmeyi çok seviyorlar. Bulundukları her kurumda ve işte bu simgeleri koymayı atlamamaya çalışıyorlar. Bu durum ülkemizde illuminati olarak biliniyor. AOL, Amerika'nın en popüler habercilik portalı. Bir dönem @aol şeklindeki e-posta hizmeti ile de Hotmail ve Yahoo'dan sonra en popüler e-posta hizmetiydide.

AOL, kurulduğu yıl olan 1991'den 2006 yılına kadar logosu yahudilerin en çok kullandığı 2 simgeden birisi olan Mısır piramidini temsil eden üçgen şeklidir. Bu üçgen aynı zamanda israil bayrağında 2 adet karşılıklı üçgenin birleşiminin halidir. Ayrıca yahudilerin en çok kullandığı renk bayraklarında da yer alan mavidir. Ayrıca logonun ortasında bir oval bulunmakta. 2006'dan sonra değiştirdiği logosunda bu oval simgeyi yazının sonuna bir nokta koyarak değiştirmiştir.

AOL en popüler olduğu 2001 yılında hemen herkes tarafından katıksız yahudi kuruluşu olarak görülen bünyesinde çizgi filmlerin de beyin yıkayıcı figür ve illuminati simgelerine yer veren CartonNetwork kanalı ve WarnerBros çizgi film şirketi, Time dergisi, Fortune dergisi, People dergisi, CNN televizyonu ve HBO televizyonu gibi Amerika'nın en büyük haber ve normal televizyon kurumu ile basılı yayın gruplarının yer aldığı Time Warner tarafından satın alınmıştır. Ayrıca Time Warner'in 1990-1993 yıllarında yahudilerin en çok kullandığı 2 simgeden bir diğeri olan ağlayan göz simgesini logosunda kullanmış daha sonra dergisinde de kullandığı o çok bilinen standart yazısına bürünmüştür.

Türk alternatifi: mynet.com

12 - Oracle firması, Java ve OpenOfice


Oracle yahudi web sitesi

Dünyaca ünlü yazılım firması Oracle'ın sahibi Larry Ellison Rus kökenli Amerka yahudisidir. 2009 yılında dünyanın en zengin 4. kişisiydi. Oracle şu anda Database (veri depolama) alanında en çok tercih edilen yazılıma sahip ama bir diğer özelliği ise neredeyse son 20 yıldır Adobe Flash ile birlikte en çok kullanınan web yazılımı olan Java'yı bir başka yahudi kuruluşu firma olan SUN'u satın alarak eline almıştır. Ayrıca popüler olan ücretsiz ofis yazılımı olan OpenOffice de kensine geçmiştir.

Türk alternatifi: Maalesef henüz yok!.

13 - Bloomberg


bloombergt-yahudi-haber-sitesi
Özellikle basılı medya, tv medyası ve internet medyası alanında olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren firmanın kurucusu ve Newyork belediye başkanı Michael Bloomberg Amerikalı yahudi iş adamıdır.
Ülkemizde de Habertürk'ün ortaklığı ile BloombergHT adı altında faaliyet göstermektedir.

Türk alternatifleri:

14 - Friendster


2002 yılında kurulan ve Hi5 ile birlikte dönemin en popüler sosyal ağı olan Friendster'in kurucusu ve bir zamanların meşhur internet tarayıcısı Netscape'in yazılımcısı Jonathan Abrams yahudidir.

Türk alternatifi: Yonja.com

Bonus: Diğer ünlü teknoloji şirketlerinden Yahudi olanlar


1 - Dell Bilgisayarları:


Yahudi kuruluşu firma Dell bilgisayar

Meşhur Dell bilgisayarlarının kurucusu ve sahibi olan Michael Dell bir yahudidir.

Türk alternatifleri:

  • Casper: Millet Casper'i her ne kadar sevmese de Türkiye'nin bence en değer verilmesi gereken bilgisayar üreticisidir. Diyeceksiniz ki üretmiyor topluyor. Zaten bütün firmalar üretmiyor topluyor. Dell, HP, IBM (ha o işlemci üretiyor), Apple Mac vs.

  • Aidata: Hatırladığım kadarıyla Mecidiyeköy dereboyu caddesinde küçük bir dükkandı. Şimdi oldukça iyi işler çıkarıyor.


2 - Tumblr


Tumblr yahudi websitesi

Tumblr yahudi mi dersek. Evet aslında Tumblr'u kuran David Karp Amerikalı bir yahudidir (kaynak 6. paragraf).

Fakat Tumblr geçen sene yahudi olmayan Yahoo! tarafından satın alınmıştır amaaa David Karp Yahoo! bünyesinde halen Tumblr'u bir Yahoo çalışanı olarak yönetmektedir. Bu yüzden Tumblr'a kuruluşunda yahudi bir web sitesidir, şuan da ise dolaylı yoldan yahudi websitesidir diyebiliriz.

3 - Roman Abramoviç


Roman Abramoviç Rusyalı yahudi iş adamı

Her ne kadar web siteleri ile alakalı olmasa da Chelsea futbol kulübünün sahibi olmasından dolayı oldukça tanınmış olan Rus iş adamı Roman Abramoviç yahudidir. Eğer araştırırsanız dünya da hangi ülkede olursa olsun zengin bir yahudi varsa büyük oranda soyu Rusya'ya dayanıyordur. Herkes tarafından düşmanları olarak görülse de Hitler, Stalin ve Lenin'in yahudi politikaları hakkında İnşallah bir yazı kaleme almayı düşünüyorum. Bu konuda bildiklerinizin bir çoğunun yanlış olduğunu göreceksiniz.

4 - İntel


intel-islemcileri

Kurucusu Amerikalı işadamı Gordon Earle Moore'dur. 1968 yılında Gordon E. Moore ve Robert Noyce çalıştıkları firmadan ayrılıp İntel'i kurmuştur. Bu firmayı kurmak için işten ayrıldıklarını duyan ve kendisi aynı firmadan istifa edip hemen onlara katılıp şirketin 3. çalışanı ve ilk CEO'su olan Andrew Grove 1936 Macaristan doğumlu Yahudidir. Çocuk yaşlarda 2. Dünya Savaşında Nazi soykırımından kurtulmuş ve 20'i yaşlarında 1956 Komünist Macaristan'daki komünizme karşı çıkan halk ayaklanması zamanın da ülkesini terkedip Amerika'ya yerleşmiş. Andrew Grove İntel'de tam 30 yıl çalışmış ve 1997 yılında Time dergisinin kapağını süslemiş. Halen İntel'in manevi yöneticiliğini ve danışmanlığını yapmakta.

2005-2008 yılları civarında Intel, Ortadoğu da bir üretim üssü kurmayı planlıyordu. Tam 5 milyar dolar civarında olacak bu yatırımı Türkiye'nin bölgedeki önemini ve gelecek vaadetmesini fark ederek Türkiye'ye İntel'in üretim üssü kurma konusunda anlaşmaya varılıyor" haberlerini okuyordum. Ama bir süre sonra bu anlaşmadan vazgeçilip Intel'in teknoloji üretim üssünü israile yapmaya karar verdiği haberlerini duyduk. Birşeyler olmuş ve bir anda İntel, yaptırımını en mantıklı yer olan Türkiye'den israile çevirmişti. Belkide yahudi ağababaları bu işe engel olmuştu, belki de Andrew Grove engel oldu bu işe.




Yahudi olduğu sanılan web siteleri


Bazı siteler ise bazı kişiler tarafından yahudi sanılmaktadır. Ama aslında bunlar Yahudi değildir. Fakat aralarında belki yahudi desteğini gizlice alanlar olabilir.

- Yahoo! yahudi web sitesi mi?


Yahoo! adından dolayı bazı kişiler tarafından Yahoo = Yahudi şeklinde algılanmaktadır. Ama Yahoo Tayvan'lı Jerry Yang ve Amerika'lı David Filo tarafından 1994 yılında yapılmış ve 1995 yılında kurulmuştur. Yahoo diye bir kelime aslen yoktur. Kurucuları adının kolay ve akılda kalıcı olması için bir kaç şeyin birleşimini bir araya getirip Yahoo ismini koymuşlardır. Kendilerine göre Yahoo kelimesi Kabasaba anlamına gelmekteymiş ve sayelerin de dünya dil literatürüne de böyle geçmiş durumda. Arapça'da ise Yahudi'nin okunuşları arasında Yahood varmış ama bu kurum çok şükür ki yahudi kuruluşu değil.

Bana göre bir diğer kanıtı ise yahudiler, yahudi olmayan kurumları neredeyse tüm görsel ve basılı medya ellerinde olduğu için bu yayın organlarında yer vermeme ve itibarsızlaştırma onların en çok başvurdukları yoldur. Bu sebeple Yahoo dikkat ederseniz internet kullanıcıları arasında çok bahsedilmesine rağmen teknoloji haberlerinde neredeyse hiç rastlanmaz. Bu firma bir zamanların hem portal, hem arama motoru, hem mail, hem bazı ücretsiz hizmetler alanında dünya lideriyken bana göre yahudi kurumları tarafından itibarsızlaştırılmıştır. Şimdi dünyanın sıradan firmalarından biri haline bürünmek üzere.

Yahoo yahudi kuruluşu web sitesi değildir.

- Yandex yahudi web sitesi mi?


Yandex (Яндекс) 1997 yılında Rus kökenli Kazakistan vatandaşı Arkady Volozh tarafından kurulmuş Rus arama motorudur. Ülkemizde de bize özel hizmetler sunarak, ülkemize değer vererek faaliyet göstermektedir. Yandex Rusya dışında Türkiye'nin yanı sıra diğer Asya Türki devletleri arasında çokça kullanılmakta ve oraya da anen Türkiye'de olduğu gibi hizmetler sunulmaktadır.

Kısacası Yandex yahudi kuruluşu web sitesi değildir.




Sizlerde Yahudi olduğunu bildiğiniz siteleri burada paylaşın


Bunlar gibi dünya çapında yoğunca kullanılan birçok site Yahudi kuruluşudur. Bu siteleri kullanmayın demiyorum ama kendi kişisel bilgilerinizi, ülkenizin özelini bu sitelerde dağıtmayın ve elinizden geldiğince bu sitelerden uzak durmaya çalışın. Sizlerinde bildiğiniz dünya çapında kullanılan sahibi Yahudi olan siteleri yorumlarda belirtebilirsiniz.