Kategori:


Twitter ile başlayan micro blog olayı artık çığrından çıkmış durumda. Twitter ile birlikte piyasaya birkaç firma çıkmışsada bu rakam bugünlerde binleri aşmış durumda. Twitter'da fena bir servis değil ama gereğinden fazla yıkama yağlama yapılıyor. Gereğinden fazla abartılıyor. Facebook'uda bu şekilde abarta abarta 400milyon üyeye getirdiler. Şimdi ise herkes facebook'tan bıkmış ve biran önce çıkmak istiyor.

İşte bu bahsedeğim servis ise kendi domainin ile sana twitter'ın adresini kullanmak yerine kendine özel adresini kullanma fırsatı veriyor. Adı Status.net, aynı wordpress gibi bir yazılım üreten site bu yazılımı hostunauza yükleyip kurduktan sonra hizmetinizi hemen kullanmaya başlıyorsunuz. Yeni olmasına rağmen yarı Türkçe çevrilmiş bir hali var. Eğer domaininiz yok ise ve bu hizmeti sevdiyseniz status.net'in hostingini ve onu verdiği adiniz.status.net şeklinde profil oluşturarakta bu hizmeti kullanabilirsiniz.

Aylık 100mb ila 2 gb arası foto yükleme imkanıda vermekte. İyi ama status.net'i kullanırsam twitter, facebook gibi sitelerdeki arkadaşlarım koparım diyorsan Ostatus.org hizmetiyle tüm popüler sosyal siteleri status.net profiline bağlayabilirsin.

Ayrıca bu hizmetin size birde kıyağı var. Kendi ister hostinginize kurup kullanın, ister status'un kendi adresini kullanın bünyesinde yer alan bağlantı kodları ile yayınladığınız tüm güncellemeler Identi.ca isimli kendi sitesinden yayınlanmakta ve buraya giren ziyaretçilere kendi mesajlarınızı gösterme imkanı bulmaktasınız. Ayrıca Identi.ca sitesi kuracağınız bu micro blogun neye benzediğini gösteren bir demodurda.