Kategori:
Bidiğiniz üzere msn kullanmak için yıllardır hotmail'in sağladığı hotmail.com, hotmail.de, msn.com, windowslive.com gibi adreslerin yanı sıra kendi özel mail adreslerimizide (adimiz@yahoo.com, adimiz@gmail.com, adimiz@mynet.com, adimiz@siteadimiz.com vs.) windows live id (eski adı netpassport) hesabı açarak windows live messenger'de kullanabiliyor ve yine bu adresle windows live spaces'te blog gibi hizmetlerdenden faydalanabiliyorduk. Ama bazen daha önce buraya kaydettiğimiz adresi bırakıp yeni bir adres kullanmak istediğimizde kişi listemizin ve diğer açtığımız spaces, skydrive vs. gibi hesaplarımız eski hesabımızda kalıyor herşeye sil baştan başlıyorduk.

Artık windows live ID'mizi değiştirme imkanımız var. Bunun için önce http://login.live.com adresine girip değiştirmek istediğimiz live ID'mizle oturum açalım.



Karşımıza ID bilgilerimiz gelicek. Önce sol tarafa bulunan Hesap linkine tıklayalım. Burada değiştirmek istediğiniz ID postanızı göreceksiniz. Yanındaki Değiştir linkine tıklayalım.



Yeni ID adresimizi gireceğimiz sayfaya geleceğiz. Önce parolamızı yazmamızı isteyecek ardından. adimiz@windowslive.com adresli bir e-posta adresi almak istiyorsak Yeni bir Windows Live e-posta adresi kullanın kısmını işaretleyip boşta olan bir windows live adres belirleyip yeni adresimize geçebiliriz. Bu bir alternatifti ama yine adimiz@windowslive.com dışında bir e-posta kullanacaksak Benim e-posta adresimi kullanın kısmını işaretliyelim ve yeni kullanmak istediğimiz ID e-postamızı girelim. Ardından kaydet butonuna tıklayalım.



Eğer adimiz@windowslive.com haricinde kendi e-posta adresimizi kaydettiysek (adimiz@yahoo.com, adimiz@gmail.com, adimiz@mynet.com, adimiz@siteadimiz.com vs.), bu adresimize bir doğrulama maili gelicek. Bu maildeki doğrulama linkine tıklamamız gerekmekte.

Ardından ise 1-48 saat arasında eski windowslive ID'miz yeni belirlediğimiz adrese taşınacak. Spaces sayfanız, skydrive dosyalarınız, messenger'daki arkadaş listenizde bu adrese hiç kayıp olmadan taşınacak. Şuanda tek bir eksikliği var, oda adres listenizde hala eski adresiniz kalıyor olması. Bu yüzden yeni adresinizi bu kişi listenizdeki arkadaşlarınıza tekrar bildirmeniz gerekmekte ve onların bu yeni adresinizi onaylaması gerekmekte.