Kategori:


Ünlü tıp doktorları Mehmet ÖZ ve Michael ROIZEN'in birlikte hazırladığı Real Age isimli sağlık testi ile sağlığınızın ne durumda olduğunu öğrenme imkanı veriyor. Düzensiz bir yaşama sahip olduğum için kendi sağlık durumumu kontrol ettim ve gerçek yaşımdan 5 yaş daha yaşlı olduğum ortaya çıktı. En fazla yaşlı olmamı 2,5 yıl ile sigaranın neden olduğunu gösterdi. Diğer sağlıksız beslenme durumlarım ilede 2,5 yıl yaşlandığım ortaya çıktı. Test sonuçlarına göre şuanki yaşınızdan kaç yaş daha genç veya yaşlı olduğunuzu, kısacası yaşam tarzınıza göre yaşadığınız yıl değilde yaşadığınızla birlikte vücudunuzun yaşam yılını hesaplıyor.

Sitede size 15 dkde cevaplayacağınız çok sayıda sağlığınız, günlük beslenme ve günlük yaptığınız işler (çalışma şekli, egzersiz, uyku vs.) hakkında sorular soruyor ve bu sorulara verdiğiniz cevaplar ile size hangi sorunlarınız olduğunu söylüyor. Bu sorunlarınızıda size ayrıntılı olarak neler yapıp düzeltebileceğinizi belirtiyor. Bence her insanın bu testi uygulamasında fayda var.

Buraya tıklayarak öncelikle mail adresi ve bir şifre belirleyip teste başlıyorsunuz. Sizde hemen sağlık durumunuzu öğrenin.

RealAge nedir?Bugün bilim, sağlığınızla ilgili yaptığınız seçimlerin yaşlanmanızı yavaşlattığını yada hızlandırdığını çok açık bir şekilde göstermektedir. Bazen hayatınızda yapacağınız değişiklikler için biraz geç kalınmış olabilir. Örneğin, hayatının erken dönemlerinde egzersiz yapmış ancak sonra bırakmış insanlar uzun süreli bir yarar elde edemezler. Ancak 50 ve 60 belki daha geç yaşlarda egzersizlere başlayan insanlar, daha fazla yarar elde ederler.

Ayrıca sitede 6 farklı daha sağlığınız için test hazırlanmış. Bunlar;